fbpx

Sorptionsavfuktare

Söker du efter en sorptionsavfuktare till din vind eller krypgrund?

 

Kontakta oss för att få mer information och prisförslag.

Avfuktare

Sorptionsavfuktare till krypgrund och vind

Sorptionsavfuktare DH 4
Sorptionsavfuktare separerar fukt från luften och blåser ut fuktig luft genom ventilationen och återvinner torr varmare luft. Skillnaden mot kondensavfuktare är att de utvinner fukt ur luften och samlar upp fukten/vatten i en behållare som man måste tömma. Kondensavfuktare karar inte att av avfukta när temperaturen kryper nedåt, vid  ca 10 grader eller lägre avtar effekten att avfukta.

 

Sorptionsavfuktare fungerar även vid lägre temperaturer.

Sorptions avfuktare
Sorptionsavfuktare

En av de avfuktare vi har i sortimenet är tex PRO DH4,  det är en sorbtionsavfuktare för avfuktning i utrymmen med låga temperaturer, eftersom den även kan avfukta vid minusgrader. Det vanligaste användningsområdet är avfuktning av krypgrunder men den kan även användas för avfuktning i tex källare  som är fuktig. 

 

Sorptionsavfuktare PRO DH4 har inbyggd hygrostat där önskad luftfuktighetsnivå kan programmeras utifrån eget önskemål. Vid leverans är hygrostaten inställd på 65% RF. Avläsning av status, relativ fukt och temperatur kan göras via en kabelseparerad display. Displayen kan placeras upp till 10 meter från avfuktaren vilket gör att avläsning kan ske i bostadsutrymmet även då sorptionsavfuktaren står nere i en krypgrund eller uppe på en vind.

Skillnaden mellan sorptionsavfuktare och kondensavfuktare 

Tekniska data: