fbpx

Boka en fuktkontroll

Misstänker du förhöjda fuktvärden i din bostad eller fastighet?

Fuktmätning & fuktkontroll

Fuktmätning & fuktkontroll​​​

Fuktkontroll med åtgärd

När vi utför en fuktkontroll skriver vi protokoll om fukt- och mögelsituationen i huset. Ni får veta vilka problem som uppmärksammats samt vilka åtgärder som behövs. Att sänka fukthalten är ett måste för att förhindra att det bildas mikrobielltillväxt, som i vardagligt tal kallas mögel.

WATERPROOF DIRECT

Boka fukt- och mögelkontroll

Vi hjälper dig med fuktkontroll. Klicka på knappen nedan för att kontakta oss och boka en tid.

fuktkontroll

Hur går en fuktkontroll till?

Vid en fuktkontroll kommer vår fukttekniker till dig, som är specialiserad på fukt och uppkomst av fuktskador och genomför besiktningen av krypgrund eller vind eller källare. Vi använder oss av olika instrument för att mäta fukt. En fuktmätning ger som regel ett tydlig svar om det finns fukt .  Vi mäter både  luftfuktigheten RF och fuktkvot. Har du en egen hygrometer som är en konsument- produkt så tänk på att fuktmätaren kanske inte visar exakt värde. 

Fuktmätning av fuktkvoten

Att mäta fuktkvoten i material, ger information om hur mycket fukt det är i tex ett bjälklag eller takstol. Fuktkvoten ska inte överstiga 17%.Fuktkvot visar alltså hur mycket fukt det är i själva materialet och ger tydlig bild av hur fuktigt det är över tid i utrymmet.

Kontroll av luftfuktigheten

Den relativa luftfuktigheten visar hur mycket fukt som finns i luften i aktuellt utrymme. Den relativa luftfuktigheten ska inte överstiga 75 % , om det händer vid enstaka tillfällen är det troligen ingen fara, men var observant så att hög fuktnivå ej finns kvar för länge. Det går ganska fort när mögel bildas om förhållanden för tillväxten är gynnsam.

fuktkontroll och mögelkontroll

Mögelkontroll

I samband med fuktkontrollen gör vi även en mögelkontroll. Som regel upptäcker vi tillväxt men det är inte alltid mögel är direkt synligt för blotta ögat. Vi har olika metoder och instrument för att verifiera tillväxt, vid behov tar vi prover för analys i laboratorium.

trygga ditt hus

Säkra värdet - gör en fuktmätning av ditt hus

När vi utför en fuktkontroll skriver vi protokoll om fukt- och mögelsituationen i huset. Ni får veta vilka problem som uppmärksammats samt vilka åtgärder som behövs. Att sänka fukthalten är ett måste för att förhindra  att det bildas nytt mögel.

  • Med en fuktkontroll får du möjlighet att säkra värdet på ditt hus.
  • Det är billigare att vidta åtgärder i tid.
  • Går det för långt kan det bli mycket kostsamt att återställa.
  • Ditt hus blir lättare att sälja och du slipper förlora pengar vid husaffären.
  • Enligt mäklare kan värdet på ett mögelangripet hus sjunka med hundratusentals kronor.